Lieve kinderen, vader(s), moeder(s) en verzorger(s),

Het Sinterklaasfeest van Zuidbarge wordt meestal de eerste zaterdag na de landelijke intocht van Sinterklaas gevierd. In de weken daarvoor zijn wij, het bestuur en de vrijwilligers, druk bezig met de voorbereidingen. Zo geven we aan Sinterklaas de cadeauwensen van de kinderen door, we regelen origineel en comfortabel vervoer voor Sinterklaas en we regelen óók nog hulppietjes voor Sinterklaas want anders hebben Sinterklaas en zijn pieten het veel te druk.

Het Sinterklaasfeest begint met een lange optocht door Zuidbarge. Langs de weg staan de kindjes, vaak met hun (groot) ouders. Met een beetje geluk strooien de pieten royaal met snoepgoed. Bij het dorpshuis van Zuidbarge eindigt de optocht. Vervolgens is er voor de aangemelde kinderen een besloten feestje in het dorpshuis. Vaak worden er spelletjes gedaan, of een optreden en natuurlijk krijgen ze een mooi cadeautje. Sinterklaas heeft eigenlijk altijd tijd om met alle kinderen op de foto te gaan. Daarna gaan de kinderen weer naar huis, met blije gezichtjes, een cadeautje en een buik vol met pepernoten!

Praktische informatie: ouders én grootouders, die lid zijn van de OVZ, mogen hun (klein)kind aanmelden voor het Sinterklaasfeest. Zij ontvangen daarvoor een uitnodiging via de mail. We vragen voor het Sinterklaasfeest een eigen bedrage van 7,50 per kind.